Sugaring (zachte ontharing voor gelaat en lichaam)

Sugaring werkt perfect voor zowel mannen als vrouwen, het heeft alleen maar voordelen en geen nadelen. Voordelen: Sugaring is een minder pijnlijk alternatief van ontharen dan harsen. Suiker maakt de huid zachter en er treden geen beschadigingen en/of allergische reacties aan de huid op. Sugaring kan al veel eerder worden toegepast dan harsen, bij haren van 1,6 mm is het al mogelijk om te ontharen. Dit is gemiddeld vier dagen na het scheren. Bij een traditionele behandeling met harsprodukten moeten de haartjes minstens drie weken aangroeien. Sugaring leent zich uitstekend voor de beroemde ‘Brazilian bikinilijn’ en zelfs de binnenkant van de neus of oren.
Uiteindelijk leiden de Sugaring-behandelingen tot een vermindering van haren.

Met sugaring kunt u het hele lichaam én gezicht laten ontharen. De ‘Sugaring Paste’ bestaat uit 100% natuurlijke bestandsdelen die niet op dieren zijn getest, geen bijwerkingen hebben en geen allergische reacties veroorzaken. Het product is zo natuurlijk, dat u het zelfs zou kunnen opeten. Sugaring werkt niet zozeer door plakkerigheid, maar door het inkapselen van de haren in de dikke Sugaring Paste. Tijdens het verwijderen van de sugaring-paste van de huid, worden de haren (die dus ingekapseld zijn in de paste) meegetrokken en niet aan de huid getrokken.

Sugaring is een zeer hygiënische methode. We pakken eenmaal de benodigde pasta uit de pot waardoor er geen kruisbesmetting kan ontstaan. Sugar (suiker) is een natuurlijk conserverings- en geneesmiddel, dat de genezing bevordert en infecties voorkomt. Een sugar ‘verband’ wordt nog steeds gebruikt bij ernstige brandwonden, open botfracturen en operatiewonden om infecties te helpen voorkomen vanwege zijn antiseptische eigenschap.