Elektrische epileren ( definitief ontharen )

Elektrische epileren (definitief ontharen) is een definitieve manier van ontharen, met een geringe kans op nagroei.

Niemand is gelijk, zo ook niet de haren, zo is de duur van elke behandeling bij iedereen anders. De ene persoon is na 3 maanden klaar terwijl de ander kan soms wel een jaar of langer bezig zijn afhankelijk van de hoeveelheid van de overbeharing en van de groeifasen van de haren. De methode van elektrisch epileren is over het algemeen bij iedereen het zelfde.
Door middel van een flinterdun naaldje wordt in het haarzakje elektrische stroom toegevoerd dit wordt een aantal seconden aangehouden afhankelijk van de haarsoort. Door de elektrische stroom wordt het haarzakje zodanig vernietigd dat deze niet meer terug komt.
Er zijn meerdere behandelingen nodig om de overbeharing te verhelpen, maar uiteindelijk kom je blijvend van je overbeharing af. Tot kan het wel gebeuren dat door invloed van hormonen op andere plaatsen weer nieuwe haren gevormd worden, daarom raden wij aan om daarna nog 1 x per (half) jaar langs te komen voor controle en zonodig nog een nabehandeling om het zo te onderhouden.
Elektrische epileren ( definitief ontharen ) is niet pijnloos. Wel kan de stroomsterkte aangepast worden, zodat het voor iedere cliënt goed te ondergaan is. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms jaren. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid haren en de grootte van het te behandelen gebied.

Het nadeel van elektrische epileren ( definitief ontharen )  is dat het niet te doen is om een heel groot gebied (bv. rug of benen) te behandelen, omdat het haartje voor haartje wordt behandeld.
Het voordeel is dat alle haren en huidtypes geschikt zijn voor deze methode. Ook grijze, rossige en blonde haren.

Wij als schoonheidssalon in Etten-Leur staan geregistreerd met deze specialisatie bij de Anbos en we hebben een agb-code, waardoor u, bij overbeharing in het gelaat, in aanmerking kunt komen voor een vergoeding van uw ziektekostenverzekering.

Elektrische epileren (definitief ontharen)

.

Blend
Bij de blend methode wordt gebruik gemaakt van zowel gelijkstroom (elektrolyse) als hoogfrequente wisselstroom.
Bij elektrolyse vindt er aan de naald loogvorming plaats. Het gevormde loog werkt oplossend op de eiwitten en dus ook op de keratine-eiwitten van het haar. De haar laat los en de wand van de follikel lost gedeeltelijk of geheel op. Ook nabij gelegen haarfollikels, die niet direct met de naaldelektrode zijn bewerkt, worden aangetast door het gevormde loog, waardoor men spreekt van een indirect effect.
De hoogfrequente wisselstroom zorgt bij blenden niet alleen voor coagulatie zoals bij de diathermie methode, maar ook een versnelling van het elektrolyse proces. Er kan daarom met een lagere stroomsterkte gewerkt worden, waardoor minder warmte ontstaat en de behandeling minder pijnlijk is. Ook worden de kans op eventuele huidverbrandingen en pigmentverschuivingen verkleind. Ook is deze methode het effectiefst omdat men op 2 manieren de haarfollikel aanpakt om niet meer terug te komen.

Diathermie
Bij de diathermie methode wordt gebruik gemaakt van hoogfrequente wisselstroom. De energie die de wisselstroom geeft wordt omgezet in warmte. De warmte zorgt ervoor dat de keratine-eiwitten van het haar stollen en daardoor afsterven. Dit noemen we coaguleren.

Flash
De flash methode is een snelle methode die ook haren met hoogfrequente wisselstroom epileert.
Deze methode wordt alleen toegepast op hele dikke gepigmenteerde haren. Het apparaat wordt op de hoogste stand gezet en de haarpapil moet in één effectieve seconde gecoaguleerd worden. Deze methode werkt heel snel maar is vrij pijnlijk!

online reserveren-button 150x86Elektrische epileren (definitief ontharen)

Maak je afspraak (online of via whatsapp (tekst), via email of bel ons) voor een ontharingsbehandeling in onze schoonheidssalon in Etten-Leur.

Geef een reactie