Lichaams-massage

Massage is zeer geschikt voor herstel en kan preventief werken tegen klachten. Het verbeterd je gezondheid en je algehele welbevinden. In onze schoonheidssalon in Etten-Leur bieden we verschillende massages aan:

Klassieke ontspanningsmassage
Deze massage heeft een kalmerend effect op de zenuwuiteinden en daardoor ontspannen de spieren zich. Het werkt ook in op de bloedsomloop, u krijgt hierdoor een betere doorbloeding. Uw huid wordt goed doorbloed zodat afvalstoffen sneller uit het lichaam verdwijnen en voedingsstoffen komen sneller op de juiste plaatsen. Ook zal u een totaal ontspanningseffect op uzelf merken.

De klassieke ontspanningsmassage richt zich voornamelijk op de spieren en de gewrichten. Door basisgrepen als strijkingen (effleurages), knedingen (petrissages), drukken (fricties),schudden en kloppen (tapotements) wordt er invloed uitgeoefend op de huid en spieren. Bij pijn en stijfheid wordt de betrokken plaats behandeld met specifieke grepen. Alle grepen worden gebruikt om het spierweefsel weer soepel te maken en goed te doorbloeden zodat er beter gefunctioneerd kan worden. Dit kan regelmatig worden herhaald ter voorkoming van eerder opgelopen problemen.

Door toepassing van de klassieke massagetechnieken is het mogelijk lichamelijke klachten te verhelpen zoals stress, vermoeidheid, slapeloosheid, rugklachten, pijnlijke gewrichten, hoofdpijn, migraine, nek/schouderklachten, rsi-klachten of andere klachten die niet meteen duiden op lichamelijke gebreken.

 

Aroma hot stone massage

.

Aroma Hot Stone Massage / Therapie
De aroma Hot Stone Therapie vindt zijn oorsprong bij de indianen. In een van klei, takken en bladeren gemaakte sauna, werden door vuur verwarmde stenen weggelegd met allerlei geurend materiaal erbij, zoals bloembladeren en boombast. Ze gebruikten niet alleen stenen om op te liggen, maar ook stenen die op het lichaam werden gelegd, en om mee te masseren, vnl. door lange, rustige en cirkelvormige strijkingen en drukpunten. Door de combinatie van warmte en beweging kan de masseur dieper in het spierweefsel komen wat de massage effectiever maakt. De aroma hot stone massage/therapie draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren , draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en verbeterd, de stofwisseling neemt toe, het lymfesysteem wordt geactiveerd en kan het lichaam meer in balans brengen. Ook worden er warme stenen gelegd op het lichaam, langs de wervelkolom en in de nek. En bovendien is de therapeutische warmte van de Basaltstenen een genot om te ondergaan. Het geeft een heerlijk ontspannen gevoel. U kunt kiezen uit een “korte” massagebehandeling van 45 minuten of de volledige therapie van 90 minuten.

Chakra`s openen.
Tijdens de behandeling (Aroma Hot Stone Therapie) van 90 minuten is het openen van de Chakra`s inbegrepen. De Chinezen gebruikten al reeds ver terug in de geschiedenis de helende werking van Kristallen in combinatie met de zeven Chakra`s. Elk Kristal heeft zijn specifieke werking. Door het plaatsen van de Kristallen op de Chakra`s, worden de Chakra`s geopend en kan de levensenergie (Chi) vrij stromen. Ook het gebruik van Etherische oliën is alom bekend bij de “oude”chinezen. Er zijn vele helende effect bekend.

Indicatie:
stress, spierproblemen, gewrichtsproblemen, spijsverteringsproblemen, een slechte doorbloeding of gewoon heerlijk ter ontspanning.

 

Kaarsmassage
Een kaarsmassage is een bijzondere massage die de zintuigen doet prikkelen. Dankzij de innovatieve technologie waarmee deze kaarsen zijn gemaakt heeft de brandende kaars een tempratuur van 3 graden Celsius boven lichaamstemperatuur. Door het ‘kaarsje’ te laten branden verandert deze langzaam in een warme geurige en hydraterende massage– olie, die direct op de huid kan worden aangebracht. Dankzij het lage smeltpunt is de olie perfect van temperatuur en blijft deze vloeibaar op het warme lichaam. Pure verwennerij voor je lichaam en een streling voor je zintuigen.

massagekaars

.

Je kunt kiezen uit de volgende samenstelling:
-Wild Strawberry (geeft een opwekkende gevoel door het gebruik van een vruchtenmix)
-Double Cream (voel hoe je spanningen wegzweven met deze ontspannende geur)
Perfect in combinatie met de zoutscrub (Cherry Blossom (opwekkend), Lotus Flower(ontspannend) of Green tea (weerstand verhogend). (= Wellness Sensoo)

 

massage Leon

Sport-/bindweefsel-massage door onze massagetherapeut.

Sportmassage  (Tijdelijk niet meer beschikbaar)
Een sportmassage werkt speciaal op spieren en evt. blessures (o.a. kramp, verrekte spier). Heeft u spierpijn, vermoeide spieren, stijve nek, een pijnlijke rug of gevoelige benen? Dan ook is een sportmassage iets voor u. Een massage zorgt voor verlichting en versneld het herstel. Dit kan zijn voor of na een training of wedstrijd, maar ook voor niet-sporters om van een pijnlijke rug of stijve nek af te komen.
Indien u uitbehandeld bent bij de Fysiotherapeut, dan kunt ook kiezen voor een sportmassage die aansluit op de reeds genoten behandeling. Bij deze vorm van massage wordt specifiek behandeld op de spieren en eventuele blessures. Getracht wordt om samen met u tot een behandeling te komen die het gewenst resultaat geeft. (klachten- of pijnvrij.)

Er kan een combinatie van verschillende type massages gebruikt worden, waarvan er een aantal hieronder verder uitgelegd zijn.

 

Bindweefselmassage
Bindweefsel kan plaatselijk verstopt raken, zodat de toevoer van zuurstof en voedingstoffen door bloed en lymfe wordt verstoord en de  uiteindelijk slap en flets wordt. Deze massage bevordert de doorbloeding en zuurstoftoevoer van de huid, wat resulteert in een gladde, strakke en toch veerkrachtige huid. Ook zeer geschikt voor behandeling van huidverklevingen en littekens.

Bindweefselmassage_rug__8_[1]

.

Indicatie:
*Bestrijding van cellulitis (panniculose)
*Littekenbehandeling
*Anti aging / verslapte huid
*Circulatiestoornissen / slechte doorbloeding
*Hoofdpijn / Migraine

Haptonomische massage  (Tijdelijk niet meer beschikbaar)
Mensen bouwen op een bepaald moment teveel spanning op. Dit kan leiden tot allerlei vervelende klachten zoals hoofdpijn, stijve nek of rug klachten. Bij de haptonomische massage gaat het erom om zoveel mogelijk spanning los te laten en leren om te handelen en ervaren vanuit uw eigen basis. Denken en voelen worden in evenwicht gebracht. Je leert op een prettige manier te voelen waar je lijf blokkeert of juist makkelijk opent en ontspant. Het leert je je lijf beter te voelen, aanvaarden en accepteren. Dit brengt rust en ontspanning waar nodig opdat je helemaal kunt genieten en ervaren van de prachtige mens die je bent. De haptonomische massage tracht u te ontladen van de spanning.

Indicatie:
*Het stimuleren van lichamelijke en geestelijke ontspanning
*Het verminderen van stress
*Het verminderen en oplossen van klachten
*Chronische pijn
*Burn-out / Overspannenheid / Overbelasting
*Chronische vermoeidheid

 

Contra-Indicaties  voor lichaamsmassage:online reserveren-button 150x86

Absolute contra-indicaties zijn o.a .:

  • Ernstige ziekten, o.a. kanker 
  • Koorts
  • Acute ontstekingen en infecties (plaatselijk)
  • Hartaandoeningen

Relatieve contra-indicaties zijn o.a .:

  • Te lage of te hoge bloeddruk
  • Hyperfunctie van de schildklier
  • Hartlijden
  • Acute trombose

Bij een massagekuur van 3x (binnen 2 weken), krijgt u 10% korting op de prijs bij betaling ineens.
Bij een massagekuur van 10x (binnen 5 weken), krijgt u 15% korting op de prijs bij betaling ineens.

 

Maak je afspraak (online of via whatsapp (tekst), via email of bel ons) voor een massage behandeling in onze schoonheidssalon in Etten-Leur.

Geef een reactie