Specialistische Technieken Medisch Pedicure

Orthesiologie

orthese Medisch pedicure

Ondersteuning hamertenen

Orthese Medisch pedicure

Wigje tussen de tenen

Een orthese, ook wel een teenstukje genoemd, wordt gemaakt van siliconen. Uw medisch pedicure kan een drukontlastende orthese voor u maken. Een orthese is altijd voor u op maat gemaakt. Het is een hulpmiddel om bestaande teenklachten of pijnpunten te ontlasten en ter preventie van teenafwijkingen.
Het werkt beschermend, preventief, ondersteunend en soms licht correctief.

Indicaties:
*Drukontlasting van een hamerteen    *Drukontlasting klauwtenen    *Likdoornvorming op de tenen of onder de teenkopjes    *Drukontlasting bij een ingroeiende nagel    *Hallux valgus    *Weke likdoorn tussen de tenen

De houdbaarheid van een orthese bij constant gebruik en correct onderhoud is ongeveer 6 maanden.

 

Anti-Druk Technieken

AntiDruk Medisch pedicure

Controle op Podoscoop

anti druk Medisch pedicure

Drukontlasting likdoorn onder bal van voet

Antidruktechniek kan worden toegepast door onze medisch pedicure voor o.a. het tijdelijk verlichten van een drukplek. Dit zorgt ervoor dat u rond kunt blijven lopen zonder pijnklachten.
Als er bijvoorbeeld een likdoorn is verwijderd en de plek is gevoelig, dan kan deze plaats drukvrij worden gelegd zodat het minder pijnlijk is en de huid de kans krijgt om te herstellen. Mensen met een gevoelige knok kunnen deze ook drukvrij laten leggen.
Kortom antidruktechniek dient om bepaalde pijnpunten (preventief) drukvrij te leggen of te ontlasten. Het materiaal om drukvrij te leggen kan vervaardigd worden van verschillende materialen en/of hulpmiddelen.
Het werkt dus beschermend en preventief.

Indicaties:
*Eeltvorming en likdoorns    *Klauwtenen/ hamertenen/ ruitertenen   *Kloof aan de hiel of hielspoor   *Slijmbeursontsteking   *Knobbels     *Ingroeiende nagel.

 

Nagelregulatie / Nagelbeugels

Bolle nagels kunnen flink pijn gaan doen als de nagel diep in het nagelbed of tegen de nagelwal drukt. De hoeken en randen van de nagel kunnen op den duur ingroeien in de huid. Vooral bij mensen met diabetes en reuma bestaat de kans dat ingroeiende nagels tot nare complicaties leiden, zoals ernstige infecties. De bolle nagel kunnen we hierdoor weer een mooie platte vorm geven. Daarmee wordt het ingroeien voorkomen.  Nagelbeugels kunnen van speciaal ijzerdraad of kunststof zijn gemaakt.Een nagelbeugeltje van ijzerdraad wordt met een tangetje op maat gemaakt, dwars over de nagel geplaatst en met kunsthars of gel vastgezet. De nagelbeugel duwt boven op het bolle deel terwijl de uiteinden van de beugel net onder het nagelrandje haken. Zo dwingt de beugel de nagel langzaam weer terug in een vlakke vorm. De nagelbeugel wordt steeds na een aantal weken een stukje verplaatst totdat de nagel recht is uitgegroeid en de pijnklachten verdwenen zijn. Er zijn ook nagelbeugels van dun chirurgisch metaal en minder goed zichtbare nagelbeugels van glasvezel versterkt kunststof. In beide gevallen gaat het om een smalle strip die dwars over de nagel wordt gelijmd. De strip duwt de bolle nagel langzaam terug in zijn rechte vorm. Deze nagelbeugels kunnen meegroeien met de nagel, maar soms moet de beugel enkele keren worden herplaatst voor een goed resultaat.

We werken ook met de Naillift. Deze trekt in 1 behandeling de kromme nagel recht, zodat de pijn ook gelijk weg is en de nagel er normaal uit gaat zien. Nadien wordt er nog wel een beugel op geplaatst om het terug krom groeien van de nagel te voorkomen of een gel/acryllaagje erop geplaatst.

Indicaties:
*ingroeiende nagel      *Kromme, vervormde nagels   *Tunnelnagels

naillift Medisch pedicure

naillift beugeltechniek Medisch pedicure

Nagelreparatie/ Nagelprothese

Nagelprothese is een techniek van de medisch pedicure waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Er kan gebruik worden gemaakt van twee soorten materialen: Gel of Acryl. Het verschil in beide soorten is dat een gelnagel zachter, veerkrachtiger is (zodat deze geen extra druk veroorzaakt in de schoen) en meer glans geeft dan een acrylnagel.
De kunstnagel groeit met de echte nagel mee naar voren en is makkelijk in te korten door te vijlen.

De kunstnagel kan gewoon gelakt worden net als de natuurlijke nagels, maar kan ook in een bedekkende teint vermengd worden om bijvoorbeeld een schimmel (mycose) nagel te bedekken en er weer fris uit te laten zien. De nagel is goed toe te passen bij zowel mannen als vrouwen. Daar de gel in natuurlijke kleuren verkrijgbaar is.

nagelreparatie Medisch pedicure

Nagelreparatie

Indicaties:
*Afgebroken, gescheurde of beschadigde nagels   *Ingroeiende nagels  *Verfraaien van schimmelnagels / traumanagels (tijdelijk)  *Begeleiden van een nagelgroeistoornis.

 

online reserveren