ENQUÊTE UITSLAG 2014:

1)Wat vind u van de inrichting en uitstraling van Beauty Studio Elegance?  
(Denk hierbij aan de entree, wachtruimte, balieruimte, behandelruimtes, etc.)

+ :
-Zeer sfeervol. De wachtruimte is wat krap maar daar heb ik nog nooit lang gezeten want men houdt zich goed aan de afgesproken tijd.
-goed (6x)                                                -Prima.(3x)                 .
-Heel netjes.                                            -Oke,gezellig maar toch rustgevend.
-Ruim voldoende                                     -Mooi, en logisch dat de deur is afgesloten (sluis).
-klein maar in orde en aangenaam         -Altijd schoon en een frisse uitstraling en praktisch.
-Heel netjes!                                            -Knus en gezellig. (2x)

-Netjes en verzorgd                                 -Goed, proffesioneel
-Prima hoor wachtruimte mag misschien iets groter.          -Oké         
-Ziet er goed en professioneel uit           -Netjes en sfeervol, alleen de nepklimop vind ik minder

-leuk en gezellig                                       -Normaal.
-entree en wachtruimte zijn vrij klein behandelruimte zijn netjes ingericht en ruim genoeg veder is het leuk aan gekleed.
-Goed. De ruimtes zijn wat klein (wachtruimte, balieruimte) maar ik heb hier persoonlijk geen problemen mee.

-Ziet er netjes uit, mooie balie en nette behandelkamers.
-Huiselijk -de inrichting is gezellig en schoon.  -Niets op aan te merken.
-Een luxe en hygienische uitstraling, ook al is de inrichting niet helemaal mijn smaak
-Altijd wisselend van thema. Mag wat mij betreft wel iets strakker, maar denk wel dat t bij de doelgroep van Elegance aansluit.
– Gezellige uitstraling                                  -Klein maar verzorgd
– Prima, rustig, relax – Sfeervol                  – Netjes en schoon

-/- :
-Wachtruimte is klein. Beetje rommelige balieruimte.      -Ietsje gedateerd
-Mag wat meer uitstraling geven                                      -Entree mag wat gezelliger zijn.
-Donker en ongezellig                                                      -Voldoende, Entree: matig

-Ik vind de entree erg afstandelijk door de gesloten deur. Ruimtes zijn erg gehorig.
-Wachtruimte is echter te klein en behandelruimtes erg gehorig.
-Jammer als de twee ruimten beneden bezet zijn, je veel van elkaar hoort.
-Ik vind t ok maar t had voor het oog misschien iets ruimer gekund en dan bedoel ik de entree en waar je betaalt. Iets professioneler ingericht achter de balie. Maar het zou kunnen zijn dat dit inmiddels veranderd is…
Conclusie:
De meesten vinden de inrichting en uitstraling van de studio goed, schoon, netjes en sfeervol. Het meeste kritiek kwam op de wachtruimte, balieruimte en het gehorig zijn van de behandelruimtes onderling. De wachtruimte heeft geen prioriteit om veel te veranderen omdat we deze niet uit kùnnen breiden qua grootte en dit ook niet ten koste willen laten gaan van de werkbare ruimtes. Normaal is het ook niet de bedoeling dat mensen hier lang zitten. Wel kunnen we in de loop van de tijd de inrichting wat aanpassen om het wat ruimer te laten lijken. De afgesloten deur is 2 jaar geleden besloten dit juist wel te doen i.v.m. veiligheid binnen de studio voor het team en de klanten. Dit na een (gelukkig mislukte) overvalspoging. De balie-ruimte willen we met de tijd wel gaan veranderen, maar we zijn nog aan het bekijken hoe dit dan het beste en praktisch ingericht kan worden i.v.m. rekening houden met meerdere (uitgangs)deuren en ramen. Als iemand hier een tip of idee heeft, deelt u dit dan graag met ons. De gehorige behandelruimtes: Dit is een probleem waar we al langer een oplossing naar aan het zoeken zijn. Er zit een schuifwand tussen de 2 behandelcabines omdat deze ook gebruikt wordt voor duo-behandelingen en deze dan als 1 grote duo-behandelruimte gemaakt kan worden. Hier is ook veel vraag naar, dus die mogelijkheid willen we behouden. We hebben in de tussenliggende jaren al geprobeerd om de kieren te isoleren en een extra gordijn te hangen in cabine 2 en wat kieren te isoleren met schuim. Dit houdt wel iets tegen, maar nog niet voldoende. We zijn dus nog steeds op zoek naar een oplossing, die ook nog betaalbaar is. Mocht u hiervoor een tip, idee of oplossing hebben, laat dit ons dan a.u.b. weten.

 

2) Hoe vindt u de sfeer bij Beauty Studio Elegance?
sfeer studio

 

Conclusie:
Hier zijn we erg blij mee. Dit gaan we natuurlijk ook goed proberen te handhaven.

 

 

 

 

 

3) Welk cijfer geeft u de medewerkers van Beauty Studio Elegance, qua vriendelijkheid, kundigheid en professionaliteit?

 cijfer

 

 

 

 

Conclusie:
Mooie punten. Hier zijn we erg tevreden mee. Ook dit gaan we proberen te handhaven en zelfs proberen naar hoger te halen.

 

 

 

 

 

 

 

 

4) Zou u ons aanraden bij andere personen die op zoek zijn naar een schoonheids/pedicure/nagelsalon?

Aanbeveling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conclusie:
Meesten hebben ja ingevuld. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee. Wel hebben 2 personen “nee” ingevuld, waarvan 1 persoon geen verbeterpunten heeft ingevuld (jammer!) en 1 persoon heeft het over vakkundigere personeel (misschien een keer door beginnend behandelaar behandeld? We trainen vaak met onze medewerk(st)ers en hopen dat ze zo steeds vakkundiger en ervarener worden.) 1 persoon vindt het aan de prijzige kant. Hier kunnen we echter niets mee doen. Onze prijzen zijn gemiddeld (niet de goedkoopste maar zeker ook niet de duurste in de regio) en maar net kostendekkend. We willen wel kwaliteit blijven bieden. Ook hebben we regelmatig aanbiedingen.

 

5) Vind u dat er een voldoende keus is aan behandelingen?

voldoende beh.

 

Conclusie:
Is dus prima.

 

6) Is er een behandeling die U aanspreekt die wij niet hebben? Zoja, wat voor een behandeling is dat?

– Jullie hebben een heel groot aanbod op allerlei vlakken.
– nee (19x)                    – nvt (10x)                     – geen (2x)
– ik mis niks – Zou het niet weten / weet niet / geen idee (5x)
– nee kan alles wel vinden bij jullie – Nee, volgens mij hebben jullie alles wel
– Alle behandelingen die mij aanspreken worden geboden.

– Gel-lak voor handen en voeten?
– Bindweefselmassage
– wimperextensions
– Herstel wenkbrauwen
– Botox

Conclusie:
Gellak (handen/voeten)staat al in ons aanbod. Zie link website:
http://www.studio-elegance.nl/nagellak-gellak/ -Ook bindweefselmassage staat al in ons aanbod zowel voor gelaat als voor lichaam. Zie link website: http://www.studio-elegance.nl/massage-lichaam/ & http://www.studio-elegance.nl/gelaat/ -we bieden geen wimperextensions maar wel wimperpermanent en semi-permanente mascara(Lash to Impress).Zie link op website: http://www.studio-elegance.nl/mooie-wimpers-en-wenkbrauwen/Botox hebben we in het verleden een samenwerking gehad met arts, maar was toch niet voldoende animo voor. –Herstel wenkbrauwen: D.m.v. Permanente make up willen we binnen een bepaalde termijn wel gaan aanbieden. Hiervoor dienen we een behoorlijke investering te doen en een uitgebreide cursus voor te volgen. Zodra dit mogelijk is willen we dit zeker gaan doen, zodat we dit ook kunnen gaan aanbieden in de salon. Hier is zeker vanuit ons en diverse klanten wel interesse voor. We houden u op de hoogte.

 

7) Krijgt U voldoende en goed advies tijdens en na de behandeling?
Advies

 

 

 

 

Conclusie:
Uitstekend en goed is een goede score. Voldoende kan altijd beter. Veel klanten gebruiken nog niet dezelfde producten thuis als in de salon, hierdoor is het resultaat een heel stuk minder dan mogelijk is. Sommige klanten kiezen hier bewust voor en sommige klanten blijken dit niet altijd te weten. Een juist en duidelijker advies is misschien toch meer nodig. Hier gaan we aan werken om beter te zijn in adviseringen. Ook in voedings- en lifestyle-advies willen we ons gaan verbeteren.

 

8) Wat is uw doel van de behandeling?

Doel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conclusie:
Huidverzorging en huidverbetering zijn bijna evenredig de belangrijkste doelen van de klanten die gereageerd hebben op onze enquete. Bij sommige klanten zijn meerdere doelen belangrijk.

 

9) Zijn er verbeterpunten voor Beauty Studio Elegance?


Verbeteringen

Conclusie:
De meeste klanten vinden het dus goed wat we doen. Ook hier zijn we heel blij mee. Wat kunnen we doen met de verbeterpunten die genoemd zijn:
strippenkaart: Dit kan een goed idee zijn. We hebben al wel een spaarsysteem waarbij je punten kan sparen voor korting op producten en gratis behandelingen. Ook hebben we kuur-behandelingen waarbij bv. de 4 e behandeling gratis is of korting bij een kuur van 3 behandelingen.
Handdoeken vaker verversen: Het is de bedoeling dat de handdoeken na elke behandeling gewisseld worden. We gaan er vaker opletten dat dit wel gebeurd.
Entree groter maken is helaas niet mogelijk.
Entree meer open en geluidsdichte kamers: zie bij conclusie vraag 1.
Kortingacties: Deze hebben we regelmatig. Elke maand nieuwe. Kijk regelmatig op onze website bij aanbieding!
http://www.studio-elegance.nl/aanbieding/ Ook sturen we 2 (max.3x) per kwartaal een nieuwsbrief met daarin de aanbiedingen. Ook in de salon hangt altijd 1 of meerdere aanbiedingen. Op onze facebookpagina posten we ook regelmatig aanbiedingen, maar ook last-minute aanbiedingen met hoge kortingen. Like dus onze pagina: www.facebook.nl/beautystudioelegance en u blijft op de hoogte van al onze acties, kortingen en aanbiedingen.
-Iets te drinken aanbieden: Dit doen we over het algemeen al. Bij behandelingen van een uur en langer bieden we bijna altijd wat te drinken aan na de behandeling. En als klanten in de wachtruimte wachten is het ook de bedoeling dat er wat te drinken wordt aangeboden.
-Meer vaste medewerkers/kundigheid: We hebben 3 vaste en ervaren schoonheidsspecialisten/pedicures en 1 vaste en ervaren masseur. De anderen zijn stagiaires, waarvan de ene al gediplomeerd is en doorstudeerd voor diverse specialisaties, anderen de opleiding bijna afronden en ook een beginner. We willen namelijk goede vakmensen binnen ons vak krijgen en dit krijgen we alleen door stagiaires de kans te geven in het vak ervaring op te doen, routine op te bouwen en ze heel veel te trainen (intern en extern). Op de website (wie zijn wij/team) stelt iedereen zich voor en kunt u vinden wie wie, wat doet en hoeveel ervaring iemand heeft. Ieder heeft zijn of haar specialiteiten. Beginners geven nooit volledige behandelingen en de anderen geven de (deel)behandelingen wat ze afgerond hebben en voldoen aan de minimale eisen aan vakkunde. Bij een volledige behandeling door een bijna afgestudeerde schoonheidsspecialiste (junior) ontvangt de klant ook een extra korting. De klant mag bij het maken van een afspraak de voorkeur aan behandelaar aangeven. Vaak wordt dit ook gevraagd en/of aangegeven aan de klant. De keuze is dus bij de klant.
Ruimere openingstijden. Naar onze mening hebben we al veel en diverse openingstijden (ochtenden, middagen, avonden, weekend). Vaak werken we op de maandag-, dinsdag, vrijdag- en zaterdagmiddag al langer door als het druk is. Misschien iets voor in de toekomst.


10)
De website van Beauty Studio Elegance is www.studio-elegance.nl      

Wat vind U van onze website? (Is het bv. overzichtelijk of zijn er wat onduidelijkheden)     
Wat zou er verbeterd kunnen worden?

– Website is oké                   – De website is duidelijk en overzichtelijk
– Jullie website geeft een duidelijk beeld van wat jullie te bieden hebben. Maar op dit vlak is er zoveel mogelijk dus valt er altijd wel wat te verbeteren.
– Website is voor mij duidelijk. Alles wat ik zou willen weten staat erop.             
– duidelijk (2x)                   – Website is netjes overzichtelijk en up to date met nuttige informatie
– Duidelijk, overzichtelijk. En met de foto’s geeft het een goed beeld weer van de salon, werkwijze, en medewerkers
– Het is overzichtelijk en duidelijk (2x)  – goede overzichtelijke site 
– Prima / goed (2x)            – Overzichtelijk (3x)
– ik vind hem makkelijk en duidelijk en als goed te vinden

Website is ouderwets.      – Geen idee   
– website is overzichtelijk (3x)– Website is top!                 
– Website is duidelijk. Goede indeling. Duidelijke uitleg. Ga zo door!

– Ik maak niet zo heel veel gebruik van de website omdat ik elke 6 weken de studio bezoek
– Overzichtelijk. Jammer dat er geen prijzen te lezen van de producten.
– Overzichtelijk, alle info aanwezig incl. prijzen. Extra pluspunt is dat het team voorgesteld wordt. Vind ik persoonlijk prettig als ik op zoek zou zijn naar een sch.sp.
– Het is een prettige en vrolijk uitziende website met heel veel informatie. Juist hierdoor misschien op het eerste gezicht niet overzichtelijk, maar alles is goed te vinden.
– Ik kijk eigenlijk nooit op de website.      – Wat mij betreft niets.
– De website ziet er goed uit. En jullie hebben een uitgebreid programma. 
– Duidelijk, makkelijk klikbaar                  

 

Conclusie: De website is door de meeste mensen goed bevonden (behalve door 1 persoon). Fijn om dit te weten dat we hiermee op de goede weg zitten.

 

Totale conclusie: Over het geheel genomen doen we het eigenlijk best goed in onze studio. Wat verbeteringen aan de inrichting en geluid betreft gaan we zeker weer overwegen en er goed over nadenken. Tips en ideeën zijn zeer welkom!! Kleine verbeteringen die we gelijk kunnen doorvoeren bespreken we in ons eerstvolgende werkoverleg met het team om daar extra op te letten. Wij moeten zeker ons best blijven doen en niet stil blijven zitten. U moet als klant meer dan tevreden bij ons de deur uitgaan. We zullen ons blijven verbeteren d.m.v. trainingen en kritische kijk op onszelf en in de studio.

We willen iedereen die de enquete hebben ingevuld, heel erg bedanken voor de genomen moeite en ook voor de kritische kijk. Zonder feedback, weten we niets en kunnen we ons niet hierin verbeteren, dus bedankt hiervoor!

 

Respond (53) via
-link in e-mailnieuwsbrief: 36         -link op Facebook: 4            -link op website: 0            -in salon: 13