Permanent make-up

Permanente make-upJe kan in onze schoonheidssalon in Etten-Leur terecht voor permanente make up van de wenkbrauwen (schaduwtechniek of hairstrokes) en eyeliners onder en/of boven.

 

Wat is permanent make-up precies?       

Permanent Make-up (PMU) is een behandeling die vakkundig in de huid wordt gepigmenteerd en tot op zekere hoogte te vergelijken met een tatoeage, alleen bij P.M.U. wordt de pigment minder diep in de huid aangebracht .Deze behandeling wordt in overleg in 2 fasen aangebracht, zodat je een perfect eindresultaat krijgt. Want alleen kwaliteit geldt! Voor het zetten van de Permanent Make -Up kijken we samen d.m.v. een gesprek en diverse metingen welke kleur pigmentatie en vorm of dikte het beste bij je past.

De toepassing zal gemiddeld 3 tot 5 jaar blijven zitten, maar in de loop van de tijd gaan vervagen of zelfs verdwijnen. Veel zonlicht en zonnebank bijv. zullen dit proces versnellen. Ook hangt het af van het huidtype en welke kleur pigment er gebruikt is . Tussentijdse  correcties en/of bijwerken  behoren echter tot de mogelijkheden.

Wenkbrauwen
Helaas hebben niet alle mensen van nature mooie wenkbrauwen of hebben ze vroeger te veel geëpileerd. Wenkbrauwen zijn zeer bepalend voor het gezicht en tonen je emoties. Met permanente make up kunnen wij mooie wenkbrauwen creëren die gewenst zijn.
Ook voor mensen die tegen een chemo-kuur aanzitten en hierdoor haarverlies gaan krijgen, kunnen preventief wenkbrauwen laten aanbrengen met PMU. Dit dient echter wel vóórdat de chemokuur begint en niet tijdens de kuur.

Wenkbrauwen kunnen d.m.v. verschillende technieken gezet worden. Bv door hairstrokes (haartjestechniek), schaduwtechniek of 3D-techniek (is een combinatie van schaduw– en hairstrokes techniek). Het resultaat hangt af van de techniek. Deze keuze wordt gemaakt door kijken naar de vorm van de natuurlijke wenkbrauw en wat bij het gezicht past. De techniekkeuze wordt in samenspraak met de klant gemaakt. De eigen wenkbrauwen hoeven niet afgeschoren te worden, liever niet zelfs voor een natuurlijk effect.

Hairstrokes: Hiermee worden haartjes getekend met de PMU in een mooie wenkbrauw-vorm voor een natuurlijke look. Minder geschikt voor de oudere en/of vette huid, ivm meer kans op uitloop van de fijne lijntjes.

Ombre-Powder Brows techniek: Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt volledig gecorrigeerd. Er ontstaat een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen ook hierdoor worden gecamoufleerd. Powder Brows is een zachte make-up look en zijn ideaal voor klanten met een vette of iets oudere huid. techniek is een powder brow, maar dan van lichter bij de aanzet tot donkerder bij de uiteindepunt voor een gelijkmatigere overgang. Ook is het mogelijk om bij de aanzet hairstrokes met een overloop naar powderbrows naar eindpunt.

3D-Hairstrokes-techniek: Dit is een nieuwe manier van permanent make-up en maakt het mogelijk om wenkbrauwen, haartje voor haartje, een driedimensionale uitstraling te geven. Eerst brengen we een schaduwlijn aan en daarna geven we de wenkbrauw, haartje voor haartje, de perfecte vorm. Door met het hele fijne steriele naaldje verschillende kleuren aan te brengen. Ontstaat er diepte in de wenkbrauw.

Bij de eerste behandeling wordt de meest passende vorm voor je gezicht bepaald. Dit let heel nauw omdat dit de uitstraling van je gezicht bepaald. Ook wordt er gekeken naar de kleur en intensiteit.

De hairstrokes-techniek is minder duurzaam en zullen sneller lichter worden dan met de schaduwtechniek. Na gemiddeld één tot twee jaar raden wij een  touch-up aan.

Permanente make-up hairstrokesPermanente make-up hairstrokesPermanente make-up

Eyeliners
Met een permanent make up eyeliner heb je altijd sprekende ogen. Het biedt tijdwinst ‘s ochtends voor de spiegel en bovendien nooit meer last van uitgelopen make up. Het zit altijd perfect!

De eyeliners kunnen variëren van een heel fijn lijntje tussen de wimperaanzet tot een brede of dubbele eyeliner of juist een zacht geschaduwd lijntje. Alleen aan de boven of onderkant van de ogen of aan beide kanten. Het is allemaal mogelijk. De eyeliner hoeft niet altijd zwart te zijn, er kan ook gekozen worden voor een zachtere of warmere kleur.

Permanente make-up

Eyeliners vlak na de behandeling

Eyeliners vlak na de behandeling

 

Eyeliners, 2 weken na behandeling.

Eyeliners, 2 weken na behandeling.

 

 

 

 

Foto-galerij: Klik HIER


Laat geen Permanent Make Up aanbrengen: 
-op huidgebied waar laatste jaar bestraalt of geopereerd is.
-op een geïrriteerde huid, zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen.
-als je onder invloed bent van alcohol of drugs
-als je zwanger bent
-als je allergie hebt voor pigmentstoffen of andere PMU-materialen.
-bij aandoeningen zoals diabetes, hemofilie, chronische huidziekte, immuunstoornis, hart-en vaatafwijkingen gelden bepaalde voorwaarden. Bespreek dit met je behandelaar en/of vraag toestemming aan je huisarts.
-onder de 18 jaar, alleen met toestemming en aanwezigheid van ouder/verzorger (legitimatie!)

Welke voorzorg- en nazorg-maatregelingen moet je zelf nemen:
*Voor de behandeling:
-Geen zonnebankbezoek of de huid veel blootstellen aan de natuurlijke zon kort voor de behandeling. Plan de afspraak ook niet vlak voor een vakantie.
-Tot 24 uur van tevoren geen alcohol drinken, drugs gebruiken of bloedverdunnende middelen innemen zoals aspirine. Paracetamol mag wel worden ingenomen voor de behandeling.
-Voor de behandeling kunt u Emla-zalf gebruiken als verdoving. Dit kan alleen maar via je eigen huisarts van te voren gehaald te worden en dit volgens gebruiksaanwijzing op te brengen. Je kan hierover ook bij ons over raadplegen.
-Voor behandeling van de lippen dien je een week voor de behandeling de lippen dagelijks in te smeren met zovirax. Dit om een evt. koortslip zoveel mogelijk te voorkomen.

*Na de behandeling: (Tot een week na de behandeling)
-De behandelde huid zo min mogelijk aanraken en zeker niet er aan krabben/pulken.
-Dep de PMU na het wassen met een schone handdoek droog (niet wrijven!)
-Niet in de sauna, zwembad, bubbelbad, stoombad en/of zonnebank.
-Smeer de behandelde huid in met een zalf die je van de behandelaar hebt meegekregen of die zij je aanraadt.

De behandelde huid blijft ook na genezing gevoelig voor zonlicht (kleur loopt dan sneller terug). Smeer je PMU daarom ook altijd in met zonnebeschermingscrème.

Wij zijn GGD erkend en goedgekeurd!

 

Maak je afspraak (online of via whatsapp (tekst), via email of bel ons) voor de permanente make up in onze schoonheidssalon in Etten-Leur.

Geef een reactie