LED-therapie voor huidverbetering

Uit vele wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat LED-therapie celdeling en aanmaak van nieuwe cellen stimuleert en zorgt voor weefselreparatie. In de cosmetische geneeskunde wordt LED-therapie gebruikt voor huidverjonging en algemene huidverbetering. LED-therapie kan bij ons in de schoonheidssalon in Etten-Leur, ook worden ingezet na de behandeling met injectables of BioFaceSetting, ter voorkoming en vermindering van eventuele blauwe plekken en roodheid. LED-therapie produceert geen zonlicht en geen UV-straling. De huid kan niet verbranden en wordt niet bruin.

Indicaties:
-Acne / onzuiverheden          -Wondgenezing
-Littekenverbetering              -Ontstekingsvermindering
-Huidverbetering                   -Huidverjonging
-Fijne rimpeltjes                    -Hyperpigmentatie
-Gevoelige, rode huid           -Tegen (winter) depressie
-Collageen aanmaak            -Algehele huidverbetering

 

ROOD licht          (640-730 nm: werking 1 tot 6 mm diep in de huid)
Rood licht komt wat dieper in de huid en werkt huidverbeterend/-verstevigend. Deze stimuleert de productie van de fibroblasten in de huid bij de aanmaak van collageen (stevigheid van de huid) en elastine (elasticiteit van de huid), waardoor de huid strakker en voller wordt.
De huidstructuur en de spankracht van de huid verbeteren. Daarnaast wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Ideaal voor de behandeling van tegen fijne lijntjes, grove poriën en een verslapte huid. Ook kan dit licht worden ingezet bij wondgenezing, vnl. bij grote of moeilijk genezende wonden. En als cooling down therapie na operatieve/cosmetische ingreep.

Huidverjonging – Huidverbetering – Energie aan de huid – Grove poriën — Bloedcirculatie – Post Care

GEEL licht        (550-600 nm: werking 1 tot 2 mm diep in de huid)
Verbeterd de zuurstof in de cellen van de huid, vervaagt fijne lijntjes, helpt tegen een rode en gestuwde huid en geeft de huid energie. Goed na een intensieve huidbehandeling.

Rosacea – Verwijde adertjes – Gevoelige/rode huid – Energieloze/verwaarloosde huid – Acne

GROEN licht         (525-550 nm: werking 0,5 tot 2 mm diep in de huid)
Het groene licht brengt de huidfuncties in evenwicht brengen, voedingsstoffen opname verbeteren, versnellen van het genezingsproces van een wond. Het kalmeert de huid en geeft een ontspannen effect.
Herstelt pigmentvlekken, reduceert fijne lijntjes, verbeterd oppervlakkige littekens.

Wondheling – Hyperpigmentatie – Balans in huidfuncties – Vermoeide huid—Post Care

BLAUW licht         (430-450 nm: werking 1 mm diep in de huid)
Het blauwe licht komt het minst diep in de huid en werkt vooral oppervlakkig. Deze golflengte wordt ingezet bij acne en verbetert de huid door het creëren van zuurstof op de juiste diepte waardoor de Propioni bacterie (die in veel gevallen de veroorzaker is van acne) vernietigd wordt. Hierdoor zullen puistjes en roodheden verminderen en worden huidontstekingen bestreden en/of voorkomen. Ook na een peeling is het blauwe licht aan te bevelen.Het blauwe licht heeft verder een kalmerende werking die zeer effectief is voor overgevoeligheid.

Acne – Ontstekingen – Puistjes – Onzuiverheden – Grove poriën – Antibacteriëel – Overgevoelige huid  – psoriasis  – eczeem


Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk LED-Therapie op een gereinigde huid toe te passen. Daarom adviseren wij om zo min mogelijk (liefst geen) make-up voor de behandeling te gebruiken. Oogmake-up is geen probleem.

Na het reinigen van uw huid plaatsen wij het LED-apparaat over uw gezicht waarna het licht aangaat. De huidspecialist zal de kleur en intensiteit van het licht afstemmen op het huidprobleem en/of behoefte. Na 15 tot 20 minuten gaat het licht vanzelf uit en halen wij het apparaat weg. We hebben zowel het LED-masker als ook het LED-apparaat die niet op het gezicht ligt, wat sommige vaak weer fijner vinden.
In combinatie met een ampul met pure essentiële werkstoffen maak je de behandeling compleet en het effect maximaal. (Zie hieronder een filmpje over een aantal van onze ampullen)

Na de behandeling
Na de behandeling ziet u direct resultaat. De huid voelt fris en glad aan en ziet er stralend uit. Het aanbrengen van make-up op de behandelde huid is direct mogelijk. U kunt na de behandeling gelijk uw dagelijkse activiteiten hervatten. Er is geen down-time: Geen rode huid of schilfertjes, nadien.

Hoe vaak wordt deze behandeling herhaald
Om een optimaal resultaat te behalen, adviseren wij de behandeling een aantal keer te herhalen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de huidconditie. Als afzonderlijke kuur zijn drie tot acht wekelijkse behandelingen nodig. Ook zeer mooie resultaten in combinatie met microdermabrasie, bindweefselmassage, peelings en/of  mesotherapie in een kuurvorm.

Contra-indicatie:
Wanneer men bepaalde medicijnen neemt, kan je pas het LED-Therapie ondergaan als het gebruik hiervan minstens een week is gestaakt.
Dit geldt voor: Antibiotica, St.Janskruid, Isotretinoine (Roaccutane), Benzoylperoxyde, Salicylzuur, Tetracycline, Hydrocortisone

Prijs: 
€ 7,50 per sessie
in combinatie met een (gelaats)behandeling
€ 10,- losse sessie

€ 75,- 10-rittenkaart


 

 

 

 

Meer informatie over LED:
LED Therapie werd ontwikkeld door NASA in de jaren tachtig met als doel het verbeteren van de wondgenezing en het bevorderen van weefselgroei in de ruimte.

LED lichttherapie is daarmee ook een effectieve behandelwijze voor huidverjonging en algemene huidverbetering. LED is de afkorting van Light Emiting Diode.
Deze kleine lampjes behoren niet tot de lasers of IPL en geven geen warmte af maar zenden lichtgolven uit die in de huid doordringen.

LED beschadigt geen weefsel maar stimuleert, afhankelijk van de lichtkleur (verschillende lichtgolven), bepaalde cellen die huidverbetering en wondgenezing bevorderen. Door het combineren van diverse golflengtes kunnen meerdere processen in de huid tegelijk worden beïnvloed.

Maak je afspraak (online of via whatsapp (tekst), via email of bel ons) om van je huidprobleem af te komen en voor huidverbetering in onze schoonheidssalon in Etten-Leur.