Turbobruiner – zonnebank

Wil  je op een verantwoorde manier het hele jaar door een gezonde tint?   Dan ben je bij ons in de zonnestudio in Etten-Leur aan het goede adres. Met de professionele zonneapparatuur (turbobruiner – zonnebank) die hier ter beschikking staat en voor je huid een persoonlijk advies, zal je op een verantwoorde manier bruinen.     

Turbobruiner Want je wilt:
* Een goede en gezonde uitstraling
* Af en toe even ontspannen in zonnewarmte
* Verstandig profiteren van de gunstige effecten van zonlicht


Zonnebaden, comfortabel en ontspannen een tint krijgen. Lekker met je ogen dicht de warmte haar werk laten doen. Een ontspannen uiterlijk weerspiegelt een prettig innerlijk. Wentel  je in warmte van de turbobruiner – zonnebank en droom weg. Je  bent omringd door luxe en comfort. De gezichts- en lichaamskoelers die traploos ingesteld kunnen worden, zorgen voor een heerlijke   koele bries. Het licht van de zonnebank heeft  dezelfde effecten als het licht van de zon. Het voordeel van de turbobruiner – zonnebank is  bovendien dat de hoeveelheid licht precies is te doseren wat betreft  intensiteit en tijdsduur.

Zonlicht en wetenschappelijk onderzoek
In de afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van blootstelling aan zonlicht. Tot een decennium geleden werden vooral de negatieve effecten van zonlicht gemeten, zoals het versnellen van huidveroudering door UV-A en (bij excessieve blootstelling) een groter risico op huidkanker. Inmiddels is er echter ook veel (inter)nationale onderzoeken die juist positieve effecten van zonlicht op het menselijk lichaam en geest aantonen.

Aanmaak vitamine D
De aanmaak van natuurlijke vitamine D (en het feit dat dit revolutionair gezien voor 80% vanuit zonlicht komt en 20% vanuit voeding) is erg belangrijk bij deze positieve effecten. De zgn. zonvitamine blijkt een belangrijke preventieve werking te hebben bij het ontstaan van darmkanker, en heeft zeer waarschijnlijk eenzelfde werking bij andere interne kankersoorten zoals prostaat- en borstkanker. Een tekort aan vitamine D wordt daarnaast gekoppeld aan hart- en vaatziekten, MS, astma, griep en het algehele immuunsysteem. Ook is vitamine D belangrijk voor sterke botten en tanden, het in stand houden van de weerstand, het voorkomen van botontkalking en een kleiner risico op botbreuken bij oudere vrouwen.

De huid voorbereiden & zonne-allergie
Doordat zonnebanklampen zowel UVA-licht (directe pigmentatie) en UVB-licht (indirecte pigmentatie en huidverdikking) geven, kan de zonnebank gebruikt worden om de huid voor te bereiden voor een zonvakantie of het nieuwe buitenseizoen. Door een huid niet ineens, na maanden (te) weinig zonlicht, lang bloot te stellen aan zonlicht, vermindert de kans op heftige reacties zoals verbranding of een zonne-allergie. Het meest ideaal is het, wanneer de huid rustig kan wennen aan UV-licht. De turbobruiner – zonnebank biedt hiervoor een gecontroleerde omgeving, waarbij blootstelling exact kan worden afgestemd op het persoonlijke huidtype en huidige pigmentatie van de huid.
Je kan bij ons een gratis zonne-huidtype-analyse krijgen bij gebruik van onze turbobruiner. Dit geeft je persoonlijk advies voor uw opbouwkuur op deze turbobruiner – zonnebank, maar ook uw zonne-advies voor buiten en welke factor je dient te gebruiken. Daardoor krijg je de zekerheid dat je niet ineens teveel zonlicht krijgt waardoor je huid verbrandt.

Euro-norm:
Zonnestudio’s moeten zich houden  aan de strenge Europese normen, die sinds 2008 verplicht zijn. De Nederlandse  overheid onderschrijft deze normen en controleert de naleving hiervan. Wij  zijn hierop ook gecontroleerd en wij hebben goedkeuring gehad. Dat wil zeggen  dat onze bank voldoet aan de 0,3 W/m²-norm en dat wij voldoen aan de regels  die zij stellen. Ook hanteren wij de Code voor de Praktijkuitoefening: Daarin  staan kwaliteit, veiligheid en hygiëne voor de klant centraal.
De normen stellen: – Zonnebanken mogen niet meer  straling afgeven dan de zon op de stranden van de Middellandse Zee. (0,3 W/m²) – Zonnestudio’s moeten iedere klant goed adviseren over een individuele  zonnekuur. Hierbij horen een goede intake en bepaling van uw huidtype. – Jongeren onder de 18 jaar mogen niet op de zonnebank. (hun huid is dan nog in ontwikkeling en extra  gevoelig voor zonlicht. Ook buiten moeten zij extra voorzichtig omgaan met de  zon)

 


Kortom, de Lumina turbobruiner biedt je het comfort om van te dromen!

.online reserveren-button 150x86

.Turbobruiner

 

Maak je afspraak (online of via whatsapp (tekst), via email of bel ons) voor een sessie in onze zonnestudio in Etten-Leur.

Geef een reactie