gevoelige huid / rosacea / couperose

De gevoelige huid is een huidprobleem die dun en fijn van structuur is. Het is kwetsbaar en zon, wind en kou kunnen al snel een gevoelige reactie uitlokken. Dit geldt ook voor ingrediënten van verzorgingsproducten zoals parfum, alcohol, zeep, parabenen of kleurstoffen. Ook voedingsmiddelen kunnen ervoor zorgen dat de huid geïrriteerd raakt.

Als bekend is welk voedingsmiddel of ingrediënt een reactie veroorzaakt, probeer deze dan zoveel mogelijk te vermijden. Als dit niet bekend is, houdt dan een dagboekje bij met activiteiten, voedingsmiddelen en welke cosmetica producten je gebruikt en noteer elke keer de reactie die optreedt. Een gevoeligheidsreactie is vaak prikkelen, branden, jeuken, roodheid of schilferige plekjes. Als je regelmatig dit soort reacties hebt, heb je dus een gevoelige huid.

Rosacea
Rosacea is een huidprobleem cq. huidaandoening (ontstekingsreactie van de huid) die vooral voorkomt op het gezicht en kenmerkt zich door rode uitslag (pukkeltjes, puistjes, verwijde bloedvaten) op de wangen, kin, neus en het voorhoofd. Na verloop van tijd kan dit zich verspreiden naar de hals, borst, hoofdhuid of oren. Rosacea ontwikkel zich ook door roder, dieper en hardnekkiger te worden. Zo kan de neus gaan zwellen en de wangen bobbeliger worden en dit resulteert in een geïrriteerd gevoel aan de ogen. De ogen kunnen soms ook waterig of bloeddoorlopen zijn.
Rosacea komt vrijwel alleen voor bij mensen boven de 30 jaar en wordt vaker vastgesteld bij vrouwen, maar juist ernstige symptomen komen weer meer voor bij mannen.

Couperose
Couperose is een cosmetisch storende maar ongevaarlijke huidaandoening die meestal gepaard gaat met abnormale roodverkleuring van de wangen en/of de neus, soms ook op het voorhoofd en een gedeelte van de kin. Soms zijn kleine rode stervormige plekken of lijnen te zien.  Couperose is een gevolg van een abnormale toename of uitzetting van het aantal kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gelaat. Door het voortdurend fel uitzetten kunnen de adertjes zich permanent verwijden. Couperose treedt meestal op rond de leeftijd van 20 jaar en bereikt z’n hoogtepunt op de leeftijd van ongeveer 45 jaar.

Factoren die het huidprobleem zoals gevoeligheid van de huid, rosacea en couperose kunnen beïnvloeden:
-Vermijd grote temperatuurverschillen.
-Voeding: alcohol, hete spijzen en dranken, specerijen.
-Geneesmiddel: Cortisonen kunnen evt. couperose uitlokken of verergeren.
-Cosmetica: Gebruik milde reinigingsproducten en crèmes tegen roodheid en die een kalmerende en anti-irriterende werking hebben.

De producten die wij in onze schoonheidssalon in etten-Leur hebben voor de gevoelige huid (al dan niet met couperose / rosacea), hebben een beschermende, verzachtende, genezende en kalmerende werking.

 

Behandelingen voor versterking van de huid, roodheid reducerend en kalmerend:
*Algen-peeling Treatment (Décaar)
-algemene reiniging, verwijderen huidonzuiverheden, Algen peeling, Calming masker & , decolleté-hoofdhuid-oormassage, Oxygen gel (=intracellulaire serum), Delicate serum, Delicate crème, spf crème (overdag)

*Me Time Treatment (Delicate)(55 min.)
-algemene reiniging, enzymatische peeling, verwijderen huidonzuiverheden, Calming masker, decolleté-hoofdhuid-oormassage, lotion, delicate serum, 24u crème Delicate, spf crème
(overdag)

Bij deze behandelingen kunt u nog extra’s toevoegen zoals o.a. epileren wenkbrauwen, harsen, verven wimpers en/of wenkbrauwen, etc.

 

 

Behandeling voor verwijdering van de verwijde bloedvaatjes:
*Coagulatie
Het principe van thermo-coagulatie maakt gebruik van trillingen met zeer hoge frequentie, die een warmte-effect veroorzaken. De bloedvaten worden middels een naald door het warmte-effect verschrompeld en verwijderd. Doordat er alleen plaatselijk wordt behandeld, namelijk op de plek waar de huidaandoening zich bevindt wordt het omliggende huidgebied niet mee behandeld en dus ook niet aangetast. Bloedvatafwijkingen; zoals gesprongen adertjes (teleangiëctasieën / couperose), spider naevus,(spinnaevi), bloedpuntjes, bloedblaasjes, rosacea en bezemrijs kunnen d.m.v. het aantippen met warmte gecoaguleerd (smelten van eiwitten) worden. Er ontstaat een klein korstje op het behandelde gebied, wat er na enkele dagen afvalt, dan ontstaat er een lichtroze huid. De huid kleurt zich vanzelf weer in de natuurlijke huidskleur.  U dient wel na de behandeling minimaal 2 weken uw huid te beschermen met een sunblock.

couperose -tele's

Voor en na behandeling verwijderen haarvaatjes.

online reserveren-button 150x86

 

 

 

Maak je afspraak (online of via whatsapp (tekst), via email of bel ons) om van je huidprobleem af te komen en voor huidverbetering in onze schoonheidssalon in Etten-Leur.

Geef een reactie