Pigment probleem

Pigmentvlekken op de huid worden veroorzaakt door teveel of juist te weinig pigment. Er ontstaan donkere bruine plekjes op het lichaam of juist lichtere plekje. Pigment is in feite een kleurstof (melanine), die wordt aangemaakt door pigmentcellen in de opperhuid. Pigment heeft een beschermende functie. Bij blootstelling aan zonlicht maakt het lichaam meer pigment aan om zich te beschermen tegen het UV-licht. Hierdoor ontstaat het bruine kleurtje op de huid. Bij een teveel aan zonlicht kunnen de pigmentcellen in de war raken. De grootste oorzaak voor pigmentvlekken is dan ook zonlicht. Bij ouderdomsvlekken is de veroudering van de huid weer de oorzaak.
In de meeste gevallen zijn pigmentvlekken ongevaarlijk, maar kan vooral cosmetisch storend zijn. In sommige gevallen kan een opeenhoping van pigment, vaak aangeboren moedervlekken, veranderen tot een melanoom, oftewel huidkanker. De kans dat dit komt door gewone pigmentvlekken is echter zeer klein.

Een pigmentprobleem kan zijn: hyperpigmentatie, hypopigmentatie , vitiligo,  ouderdomsvlekken (lentigo), moedervlekken, sproeten, zwangerschapsmasker (melasma),

Dagelijks gebruik van een beschermende SPF-crème is ten zeerste aan te bevelen om erger te voorkomen. Zeker minimaal 2 weken na een van onderstaande behandelingen van pigmentvlekken dient u dit gebruiken!

Factoren die overpigmentatie van de huid kan veroorzaken:
-Leeftijd (ouderdomsvlekken)
-Hormonale schommelingen / Zwangerschap (Melasma)
-Gebruik van medicijnen
-Langdurige blootstelling aan zonlicht
-Parfum in combinatie met zonlicht
-Erfelijkheid (voornamelijk bij witte hypo-pigmentvlekken)

 

Behandelingen voor pigmentproblemen:
Gelaatsbehandeling die de productie van
pigment normaliseert, celvernieuwend is en tevens een blekende werking heeft op pigmentvlekken:
*Brightening Treatment (55 min.)pigment probleem
-algemene reiniging, enzymatische peeling/scrub, verwijderen huidonzuiverheden, Brightening exfoliating serum, gelaatsmassage met Brightening olie, Brightening mask, lotion, Brightening serum, Oxygen gel (=intracellulaire serum), 24-uurs crème, Brightening spf-cream (overdag)
*Algae-peeling Regimen (55 min.)
-algemene reiniging, verwijderen van huidonzuiverheden, algae-peeling (op basis van chinese kruiden), Brightening mask, oxygen-gel (genezend en huidvernieuwend), 24 uurs-crème, oxygen spf (BB) cream (overdag)

 

Behandeling voor verwijdering van pigmentvlekken: 
*Coagulatie
Het principe van thermo-coagulatie maakt gebruik van trillingen met zeer hoge frequentie, die een warmte-effect veroorzaken. De pigmentvlek wordt middels een naald door het warmte-effect weggebrand. Doordat er alleen plaatselijk wordt behandeld, namelijk op de plek waar de huidaandoening zich bevindt wordt het omliggende huidgebied niet mee behandeld en dus ook niet aangetast. Er ontstaat een klein korstje op het behandelde gebied, wat er na enkele dagen afvalt, dan ontstaat er een lichtroze huid. De huid kleurt zich vanzelf weer in de natuurlijke huidskleur.  U dient wel na de behandeling minimaal 2 weken uw huid te beschermen met een sunblock.
Werkt voornamelijk goed bij kleine hyperpigmentaties en ouderdomsvlekken. Niet geschikt voor grote pigmentvlekken.

 

Bij deze behandelingen kunt u nog extra’s toevoegen zoals o.a. epileren wenkbrauwen, harsen, verven wimpers en/of wenkbrauwen, etc.

 online reserveren-button 150x86

Geef een reactie