Viva la Donna-dag

Dit is een verwendag waarop vrouwen die getroffen zijn (geweest) door kanker op ruim 800 locaties een gratis verwenbehandeling kunnen ontvangen. Zo’n behandeling kan variëren van een massage tot een yogales of manicurebehandeling.
29 mei is de eigenlijke Viva la Donna-dag, en op of rondom deze dag biedt Beauty Studio Elegance in Etten-Leur gratis verwenbehandelingen aan vrouwen met kanker. Ongeacht het jaar waarin de diagnose is gesteld of het type kanker. Ze krijgen een gratis behandeling of arrangement aangeboden.

Verwenzorg als essentiële vorm van nazorg
In de zware periode na de diagnose kanker hebben veel vrouwen te maken met emoties als boosheid, verdriet en onzekerheid. Daarnaast voelen ze na het ondergaan van de behandelingen de druk om ‘gewoon’ door te gaan. Voor (ex-)kankerpatiënten is echter niet alleen het overleven belangrijk, maar ook de kwaliteit van leven. Verwenzorg biedt hen de ontspanning die ze op dat moment nodig hebben. Het zorgt voor kracht en geeft hen het gevoel er te mogen zijn. Een concrete en simpele manier om de levenskwaliteit van vrouwen met kanker direct te verbeteren.

Stichting Viva la Donna
Stichting Viva la Donna is een kleine, transparante organisatie die staat voor het verbeteren van de levenskwaliteit van vrouwen die getroffen zijn door kanker. Dat doet de stichting door verwenprojecten op te zetten, aandacht te vragen voor verwenzorg en het geven van voorlichting. 

Helaas heeft de Stichting Viva la Donna besloten om haar werkzaamheden per 31 december 2014 te staken. Vanaf 2015 zal er geen verwendag voor vrouwen meer georganiseerd worden onder de noemer Viva la Donna dag.

Ik vind het belangrijk dat vrouwen met kanker de mogelijkheid krijgen om kosteloos te genieten van een massage. Vandaar dat ik heb besloten om, weliswaar onder een andere noemer een verwendag te organiseren op aanvraag: “Relax en Mooi-wens voor een ander”. Klik HIER voor meer informatie.